Kanárské longorones
Napsal: 03 úno 2017, 18:47
Kanárské „longorones“ vyžadují určitý druh velmi malých ryb. Jsou to buď ančovičky (sardelky) nebo malé sardinky.
Na přípravu parádního talíře pro dva potřebujete asi 250 g rybek, 10 dkg hladké mouky, stejné množství strouhanky, sůl, olivový olej a pro kuchaře jedno pivo .
Rybky důkladně očistíme, opláchneme, vysušíme a jemně osolíme. V sáčku nebo v misce smícháme mouku se strouhankou a nasypeme rybky, dobře promícháme. Pokud použijete sáček, můžete i protřepat, ale pozor! nemíchat .
Potom pomocí párátek vkládáme rybky na rozpálený olej, pro jednodušší manipulaci, ale dá se také použít sítko. Po osmažení je nutné nechat longorones okapat na savém papíru. Podáváme s kanárskými omáčkami, nakrájenou sladkou cibulí, papričkami nebo přílohou podle chuti. Neměl by chybět kousek chleba. A samozřejmě dobré vychlazené pivo.
Tak dobrou chuť!
Na přípravu parádního talíře pro dva potřebujete asi 250 g rybek, 10 dkg hladké mouky, stejné množství strouhanky, sůl, olivový olej a pro kuchaře jedno pivo .
Rybky důkladně očistíme, opláchneme, vysušíme a jemně osolíme. V sáčku nebo v misce smícháme mouku se strouhankou a nasypeme rybky, dobře promícháme. Pokud použijete sáček, můžete i protřepat, ale pozor! nemíchat .
Potom pomocí párátek vkládáme rybky na rozpálený olej, pro jednodušší manipulaci, ale dá se také použít sítko. Po osmažení je nutné nechat longorones okapat na savém papíru. Podáváme s kanárskými omáčkami, nakrájenou sladkou cibulí, papričkami nebo přílohou podle chuti. Neměl by chybět kousek chleba. A samozřejmě dobré vychlazené pivo.
Tak dobrou chuť!