Stránka 1 z 1

Dušená treska s bramborami a zeleninou

Napsal: 03 úno 2017, 18:55
od Karel
Dušená treska s bramborami a zeleninou - Bacalao con patatas y verduras

Ingredience
1 kg čerstvé tresky( maso bez hlavy), 1/2 kg brambor, samostatně tresčí hlava,4 stroužky česneku, 2 rajčata , 1 cibule, 1 sklenice bílého vína, 1 sklenice pitné vody, olej, sůl

Příprava
Připravíme si vývar : do hlubší pánve dáme rybí hlavu bez očí a žáber a jestli máme kosti z číštění tresky , můžeme je do pánve dát taky , přidáme nakrájený česnek,1/2 cibule, 1 rajče,sůl, zalijeme bílým vínem a vodou a vaříme asi hodinu, vodu lze přilívat, ale vývaru bychom měli ve finále mít asi 1 sklenici. Při vaření bychom vodu s vínem měli zredukovat. Po hodině vývar přecedíme přes jemné sítko. V samostatném hrnci dále opečeme 2/2 cibule, druhé rajče,přisypeme nakrájené brambory a zalijeme vývarem jen po vrch brambor. Když jsou brambory uvařené, přidáme ryby a dusíme ještě pár minut. Podáváme v hlubší misce.