Dušená treska s bramborami a zeleninou

Kanárská tradiční kuchyně je výborná, tak si založíme malou kuchařku. Každý, kdo zná nějaký místní recept, je vítán :-)
Odpovědět
Karel
Příspěvky: 382
Registrován: 21 led 2017, 22:34

Dušená treska s bramborami a zeleninou

Příspěvek od Karel » 03 úno 2017, 18:55

Dušená treska s bramborami a zeleninou - Bacalao con patatas y verduras

Ingredience
1 kg čerstvé tresky( maso bez hlavy), 1/2 kg brambor, samostatně tresčí hlava,4 stroužky česneku, 2 rajčata , 1 cibule, 1 sklenice bílého vína, 1 sklenice pitné vody, olej, sůl

Příprava
Připravíme si vývar : do hlubší pánve dáme rybí hlavu bez očí a žáber a jestli máme kosti z číštění tresky , můžeme je do pánve dát taky , přidáme nakrájený česnek,1/2 cibule, 1 rajče,sůl, zalijeme bílým vínem a vodou a vaříme asi hodinu, vodu lze přilívat, ale vývaru bychom měli ve finále mít asi 1 sklenici. Při vaření bychom vodu s vínem měli zredukovat. Po hodině vývar přecedíme přes jemné sítko. V samostatném hrnci dále opečeme 2/2 cibule, druhé rajče,přisypeme nakrájené brambory a zalijeme vývarem jen po vrch brambor. Když jsou brambory uvařené, přidáme ryby a dusíme ještě pár minut. Podáváme v hlubší misce.

Odpovědět

Zpět na „Vaříme, aneb recepty z kanárské kuchyně“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host