Kanárské brambory ve slupce s omáčkou

Kanárská tradiční kuchyně je výborná, tak si založíme malou kuchařku. Každý, kdo zná nějaký místní recept, je vítán :-)
Odpovědět
Karel
Příspěvky: 471
Registrován: 21 led 2017, 22:34

Kanárské brambory ve slupce s omáčkou

Příspěvek od Karel » 03 úno 2017, 19:04

Kanárské brambory jsou malé, černé a pomačkané, uvnitř jsou žluté a slupka se po uvaření snadno sloupne. Od pohledu nic moc, ale jako místní specialita nepřekonatelné. První zmínka o nich se datuje rokem 1567 a tento druh brambor se pěstuje pouze v Andách a na Kanárských ostrovech. Do Evropy se nerozšíříly právě pro jejich ošklivý vzhled.

Ingredience
1 kg malých brambor, 1/4 kg soli, 1 ks citrónu a vody ( nebo mořská voda) na vaření

Pro omáčku Mojo picon
Ingredience:
1/2 kg rajčat, 3 stroužky česneku, chilli paprička červená, šálek olivového oleje, šálek octa, kmín,sůl,pepř

Příprava omáčky
Dáme všechny přísady do elektrického mixéru a rozmixujeme na kaši. Dosolíme a opepříme podle chuti.

Příprava brambor
Umyjeme je, ale nesedřeme slupku. Dáme brambory do hrnce spolu se solí a plátkem citronu ( nebo brambory zalijeme mořskou vodou) těsně po vrch brambor a vaříme asi 20–25 minut. Potom brambory scedime a v hrnci je nad teplem protřepáváme asi 2 minuty než zcela oschnou. Z hrnce je vysypeme na utěrku. Servírujeme teplé na malých talířcích polité omáčkou Mojo picon.

Odpovědět

Zpět na „Vaříme, aneb recepty z kanárské kuchyně“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů