Stránka 1 z 1

Rýže po kanársku - Arroz Canario

Napsal: 03 úno 2017, 19:05
od Karel
Ingredience

2 šálky rýže, 3 ½ šálky vody, ¼ cibule, 1 stroužek česneku, sůl, máslo nebo olej, kuřecí vývar (1 kostka), trošku šafránu.

Příprava

Rýži namočíme do horké vody osolené vody asi na 10 minut, potom scedíme a necháme trošku proschnout, aby nám při pozdějším opékání neprskala. V hrnci ve 3 ½ šálcích vody rozvaříme během 20 minut nakrájenou cibuli, česnek, kostku bujonu a přidáme šafrán. Do pánve dáme olej a rýži opečeme.Po rozvaření surovin v hrnci, rýži opatrně sesuneme do hrnce a pod pokličkou pomalu, bez vaření, necháme vstřebat do rýže všechnu vodu. Následně můžeme servírovat.