Rancho canario

Kanárská tradiční kuchyně je výborná, tak si založíme malou kuchařku. Každý, kdo zná nějaký místní recept, je vítán :-)
Odpovědět
Karel
Příspěvky: 406
Registrován: 21 led 2017, 22:34

Rancho canario

Příspěvek od Karel » 03 úno 2017, 19:16

Jídlo kanárských pastevců - Rancho Canario

Když místní pastevci pásli kozy na skalách, tak si v jeskyních obydlích v kotlíku, ukryti před palčivým sluncem pomalu v klidu skal, uvařili hustou polévku, na kterou dostali hlad až zapadlo slunce a vzduch se ochladil. Dodnes zde lidé žijí v obydlích , která jsou napůl ve skále a napůl předzděné před skálou, vysoko nad okolním terénem. Nechybí ani kostelík vydlabaný ve skále, kde se stále pro místní slouží nedělní bohoslužby. Zapomeňte, že si to dokážete představit.Tohle musíte vidět a jídlo ochutnat

Ingredience
500 g cizrny, 120 g hovězího masa, 120 g kuřecího masa, 100 g širokých nudlí, 500 g brambor, 1 palička česneku, 1 cibule, 1 rajčata, 1 lžička sladké papriky, 1 hrnek oleje, 1 šálek bílého vína, šafrán, tymián, bobkový list, sůl a cca 1 l pitné vody.

Příprava
Dejte cizrnu namočit přes noc a změknout.Další den scedíme cizrnu, maso nakrájíme na kostky, dáme do hrnce, osolíme přidáme bobkový list, zalijeme horkou vodou a vaříme pod pokličkou na středním plameni aspoň hodinu. Ke konci vaření masa na oleji osmažíme cibuli, česnek, rajčata nakrájená na kostky, poprášíme paprikou a zamícháme, tuto šťavnatou směs nalijeme opatrně do hrnce s cizrnou a masem . Po hodině zkusíme zda je cizrna a hovězí maso měkké, pokud ano přidáme na kostky nakrájené brambory , přidáme špetku šafránu, lžičku tymiánu, vlijeme bílé víno a vaříme dalších 10 minut. Když jsou brambory skoro vařené přidáme do hrnce široké nudle a vaříme dalších 5 minut. Ochutnáme a pokud je vše měkké, můžeme servírovat do hlubokých talířů.

Odpovědět

Zpět na „Vaříme, aneb recepty z kanárské kuchyně“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host