Jídlo kanárských pastevců - Rancho Canario
Když místní pastevci pásli kozy na skalách, tak si v jeskyních obydlích v kotlíku, ukryti před palčivým sluncem pomalu v klidu skal, uvařili hustou polévku, na kterou dostali hlad až zapadlo slunce a vzduch se ochladil. Dodnes zde lidé žijí v obydlích , která jsou napůl ve skále a napůl předzděné před skálou, vysoko nad okolním terénem. Nechybí ani kostelík vydlabaný ve skále, kde se stále pro místní slouží nedělní bohoslužby. Zapomeňte, že si to dokážete představit.Tohle musíte vidět a jídlo ochutnat
Ingredience
500 g cizrny, 120 g hovězího masa, 120 g kuřecího masa, 100 g širokých nudlí, 500 g brambor, 1 palička česneku, 1 cibule, 1 rajčata, 1 lžička sladké papriky, 1 hrnek oleje, 1 šálek bílého vína, šafrán, tymián, bobkový list, sůl a cca 1 l pitné vody.
Příprava
Dejte cizrnu namočit přes noc a změknout.Další den scedíme cizrnu, maso nakrájíme na kostky, dáme do hrnce, osolíme přidáme bobkový list, zalijeme horkou vodou a vaříme pod pokličkou na středním plameni aspoň hodinu. Ke konci vaření masa na oleji osmažíme cibuli, česnek, rajčata nakrájená na kostky, poprášíme paprikou a zamícháme, tuto šťavnatou směs nalijeme opatrně do hrnce s cizrnou a masem . Po hodině zkusíme zda je cizrna a hovězí maso měkké, pokud ano přidáme na kostky nakrájené brambory , přidáme špetku šafránu, lžičku tymiánu, vlijeme bílé víno a vaříme dalších 10 minut. Když jsou brambory skoro vařené přidáme do hrnce široké nudle a vaříme dalších 5 minut. Ochutnáme a pokud je vše měkké, můžeme servírovat do hlubokých talířů.
Rancho canario
Kanárská tradiční kuchyně je výborná, tak si založíme malou kuchařku. Každý, kdo zná nějaký místní recept, je vítán
Zpět na „Vaříme, aneb recepty z kanárské kuchyně“
Přejít na
- Info pro nové uživatele
- Cestujeme na Gran Canaria
- ↳ Zájezdy
- ↳ Letenky
- ↳ Letecké společnosti
- ↳ Ryanair
- ↳ Travel service/Smartwings
- ↳ Condor
- ↳ Norwegian
- ↳ Eurowings
- ↳ Vueling
- ↳ Iberia
- ↳ Transavia
- ↳ Ostatní letecké společnosti
- ↳ Letiště
- ↳ Praktické rady
- ↳ Doprava po ostrově a mezi ostrovy
- ↳ Hledám spolucestující
- ↳ Koronavirus
- Ubytování na Gran Canaria
- ↳ Hotely, apartmány, bungalovy
- ↳ Ubytování v soukromí
- ↳ Booking, Trivago, AIRBNB a další zprostředkovatelé
- ↳ Venkovské domy
- ↳ Realitní kanceláře
- ↳ Inzerce nemovitostí
- Obchody, řemeslníci, autopůjčovny
- Pobyt na Gran Canaria
- ↳ Dovolená, krátkodobý pobyt
- ↳ Střednědobý pobyt, třeba přes zimu
- ↳ Stěhujeme se na Gran Canaria
- Volný čas
- ↳ Památky, zajímavosti
- ↳ Pláže a pobřeží
- ↳ Výlety, treking, camping
- ↳ Sport, cyklo, adrenalin
- ↳ Aktivity na moři
- ↳ Restaurace, bary, pizzerie, samoobsluhy
- ↳ Zábavní a tématické parky
- ↳ Kina, divadla, muzea, koncerty, kostely
- ↳ Příroda, rostliny, zvířata
- ↳ Párty, karnevaly, zábava, narozeniny
- ↳ Lékařská péče, kliniky, lékárny
- Gran Canaria pro handicapované
- Vše o ostrově Gran Canaria
- ↳ Weby týkající se čehokoliv na Gran Canaria
- ↳ Instituce, úřady, kontakty
- ↳ Zajímavosti a perličky ze současnosti i minulosti Gran Canaria
- ↳ Termíny, svátky, volné dny
- ↳ Historie Gran Canaria
- Gay dovolená
- Práce na Gran Canaria, nabídka, poptávka
- Inzerce : koupím, prodám, daruji, sháním
- Češi a Slováci na Gran Canaria
- Vaříme, aneb recepty z kanárské kuchyně
- Ostatní kanárské ostrovy
- Různé
- ↳ Nezařazené
- ↳ Diskuze GRANCANARIAINFO.CZ
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů