Brambory na tymiánu - Papas con Thymian

Kanárská tradiční kuchyně je výborná, tak si založíme malou kuchařku. Každý, kdo zná nějaký místní recept, je vítán :-)
Odpovědět
Karel
Příspěvky: 471
Registrován: 21 led 2017, 22:34

Brambory na tymiánu - Papas con Thymian

Příspěvek od Karel » 03 úno 2017, 19:17

Pro ty, kteří již marinují králíka na zítřejší den, přidávám recept na přílohu.

Ingredience
1 kg brambor- lojové jsou lepší než moučné,7 lžic olivového oleje, čerstvý tymián- možno nahradit sušeným tymiánem , sůl, mletý pepř

Příprava
Brambory, nejlépe lojové a pokud možno stejné velikosti, ve slupce, omyté vaříme v osolené vodě cca 10–15 minut do poloměkka. Potom je scedíme a necháme trochu vychladnout. Mezitím smícháme olej s tymiánem solí a pepřem. Prochladlé brambory necháme ve slupce a rozkrojíme podélně na čtvrtky, které v míse opatrně, nejlépe rukama, promícháme s olejovou zálivkou. Troubu předehřejeme na 190 st. A brambory vysypeme na plech pečeme asi 25 – 30 minut

Odpovědět

Zpět na „Vaříme, aneb recepty z kanárské kuchyně“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů