Stránka 1 z 1

Brambory na tymiánu - Papas con Thymian

Napsal: 03 úno 2017, 19:17
od Karel
Pro ty, kteří již marinují králíka na zítřejší den, přidávám recept na přílohu.

Ingredience
1 kg brambor- lojové jsou lepší než moučné,7 lžic olivového oleje, čerstvý tymián- možno nahradit sušeným tymiánem , sůl, mletý pepř

Příprava
Brambory, nejlépe lojové a pokud možno stejné velikosti, ve slupce, omyté vaříme v osolené vodě cca 10–15 minut do poloměkka. Potom je scedíme a necháme trochu vychladnout. Mezitím smícháme olej s tymiánem solí a pepřem. Prochladlé brambory necháme ve slupce a rozkrojíme podélně na čtvrtky, které v míse opatrně, nejlépe rukama, promícháme s olejovou zálivkou. Troubu předehřejeme na 190 st. A brambory vysypeme na plech pečeme asi 25 – 30 minut