Stránka 1 z 1

Kotlík z králíka - Caldereta de conejo

Napsal: 03 úno 2017, 19:18
od Karel
Kotlík z králíka – Caldereta de conejo

Králík je tradiční surovina pro přípravu jídel na Gran canaria.

Ingredience
1 králík, 1 červená sušená paprika, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 1 lžíce mouky, 1 lžička sladké mleté papriky, černý pepř, 1 sklenice bílého vína, 1 šálek kuřecího vývaru, sůl, olivový olej

Příprava
Sušenou papriku dáme den předem do vody. Vezmeme hliněný hrnec, nalijeme asi 3 polévkové lžíce olivového oleje a zahřejeme. Přidáme stroužky oloupaného česneku (můžeme i trochu nakrájet) a smažíme, osolíme, opepříme, dobře zamícháme. Až je česnek osmažený, přidáme na kousky nakrájené králičí maso (množství podle počtu porcí) a smažíme až je mírně hnědé. Potom přidáme na drobnou nakrájenou cibuli, dobře promícháme a dále smažíme, až cibule zesklovatí. Za stálého míchání (dřevěnou vařečkou) zasypeme moukou a mícháme, až zhnědne. Vložíme nakrájenou namočenou papriku a podlijeme vínem a vývarem, přidáme lžičku červené mleté papriky a necháme zvolna dusit než je maso měkké, tedy asi hodinu. Hned poté podáváme, například s papas arrugadas.