Kotlík z králíka - Caldereta de conejo

Kanárská tradiční kuchyně je výborná, tak si založíme malou kuchařku. Každý, kdo zná nějaký místní recept, je vítán :-)
Odpovědět
Karel
Příspěvky: 471
Registrován: 21 led 2017, 22:34

Kotlík z králíka - Caldereta de conejo

Příspěvek od Karel » 03 úno 2017, 19:18

Kotlík z králíka – Caldereta de conejo

Králík je tradiční surovina pro přípravu jídel na Gran canaria.

Ingredience
1 králík, 1 červená sušená paprika, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 1 lžíce mouky, 1 lžička sladké mleté papriky, černý pepř, 1 sklenice bílého vína, 1 šálek kuřecího vývaru, sůl, olivový olej

Příprava
Sušenou papriku dáme den předem do vody. Vezmeme hliněný hrnec, nalijeme asi 3 polévkové lžíce olivového oleje a zahřejeme. Přidáme stroužky oloupaného česneku (můžeme i trochu nakrájet) a smažíme, osolíme, opepříme, dobře zamícháme. Až je česnek osmažený, přidáme na kousky nakrájené králičí maso (množství podle počtu porcí) a smažíme až je mírně hnědé. Potom přidáme na drobnou nakrájenou cibuli, dobře promícháme a dále smažíme, až cibule zesklovatí. Za stálého míchání (dřevěnou vařečkou) zasypeme moukou a mícháme, až zhnědne. Vložíme nakrájenou namočenou papriku a podlijeme vínem a vývarem, přidáme lžičku červené mleté papriky a necháme zvolna dusit než je maso měkké, tedy asi hodinu. Hned poté podáváme, například s papas arrugadas.

Odpovědět

Zpět na „Vaříme, aneb recepty z kanárské kuchyně“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 hostů